Betlehemproject

logo_betlehem nl

Een gedachte over “Betlehemproject

 1. Hallo,

  Ik ben vanaf 18 januari 2017 aan de slag bij het Project erkende vluchtelingen bij CAW Noord-west Vlaanderen in Oostende en het werkveld waarin ik aan de slag ben loopt in de ruime omgeving van Oostende, Brugge , de kust tussen Knokke en De Panne en het hinterland zoals Veurne.
  We helpen de mensen die “positief” kregen met het zoeken naar een woning om hun leven uit te bouwen.
  Mijn vrijwilligerswerk voor de kampen in Duinkerke en Calais, de daklozen in Oostende, ATD Vierde wereld Kust en het werken bij Fedasil in de asielcentra van Lombardsijde en Koksijde maakten dat ik de kans kreeg om op deze manier de mensen te kunnen verder helpen.

  In het “Project Erkende Vluchtelingen” ga ik met netwerken aan de slag : vrijwilligers en ex-werknemers van de asielcentra van Koksijde, Bredene en Lombardsijde, mensen die er kwamen lesgeven maar ook (“out of the box” van de klassieke hulpverlening die ze in hun land niet kennen) met mensen die al een woonst hebben gevonden.
  In hun cultuur helpen ze elkaar heel goed en daaruit wil ik kracht en hulp zoeken. Diezelfde solidariteit vind ik ook bij initiatief terug !
  Het is voor de “woonzoekende” , maar ook voor wie hen helpt (als ze nieuwkomers zijn) een uitgelezen kans om dadelijk hun netwerk met mensen van dezelfde nationaliteit en met solidaire Belgen te vergroten.
  Ik weet dat jullie mensen en sociale (woon)initiatieven in het verleden al met hart en ziel geholpen hebben (en velen onder jullie nu nog altijd) en daarom vraag ik of jullie je verder wil inzetten voor mensen op de vlucht want voor velen is de zoektocht nog altijd verschrikkelijk moeilijk, de woningen schaars en in vele gevallen de discriminatie groot !

  Maar als professionelen, vrijwilligers én vluchtelingen samen op weg gaan kunnen we de mensen een mooie start bezorgen om een nieuw leven te beginnen!

  Wil je je eigen contactgegevens (mail en telefoonnummer) en die van vrijwilligers die je kent (met hun instemming) doorgeven zodat ik de mensen die zich hier aanmelden beter gericht kan helpen ?
  Ken je vrijwilligersorganisaties ? Geef het ook door aan mij,
  Ik neem hiervan een coördinerende rol op om mensen met elkaar in kontakt te brengen en het CAW kan ook op die manier andere noodzakelijke begeleidingen voorzien om de mensen met nog andere problemen te helpen.
  Heb je nog verdere informatie over andere initiatieven om mee samen te werken? Laat het me ook weten.

  Ik weet dat ik op jullie kan rekenen en wacht vol hoop op je reactie !
  Mail me aub op johan.bultiauw@cawnoordwestvlaanderen.be

  Heel genegen, solidair, positief en strijdbaar,

  Johan Bultiauw

  0472/181976

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *